top of page

Group

Public·7 members

Harti Topografice Romania Download


Harti Topografice Romania Download
Harti topografice sunt reprezentari grafice, micsorate la scara, a unor portiuni mari din suprafata Pamantului sau intreaga suprafata a acestuia. Hartile topografice contin informatii despre relief, hidrografie, vegetatie, asezari umane, retele de transport si alte elemente de interes geografic. Hartile topografice se folosesc in diverse domenii, cum ar fi: geodezie, cadastru, urbanism, turism, protectia mediului, aparare si siguranta nationala.


DOWNLOAD: https://0arfracrapi.blogspot.com/?az=2w3RKu


In Romania, exista mai multe institutii care produc si distribuie harti topografice la diferite scari si formate. Printre acestea se numara: Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), Institutul Geografic Militar (IGM), Institutul National de Statistica (INS), Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT) si Institutul de Geologie si Geofizica (IGG). Fiecare institutie are propriul portal web, unde se pot consulta si descarca harti topografice in format digital.


In continuare, va prezentam cateva surse de unde puteti descarca harti topografice ale Romaniei:  • ANCPI: ANCPI este autoritatea publica centrala care coordoneaza activitatea de cadastru si publicitate imobiliara in Romania. ANCPI detine baza de date geospatiale a Romaniei, care include harti topografice la scara 1:5.000, 1:10.000 si 1:25.000. Aceste harti se bazeaza pe seturile de date TopRO5, care sunt produse prin ortorectificarea imaginilor satelitare de inalta rezolutie. ANCPI ofera acces gratuit la harta topografica bazata pe TopRO5 prin portalul geoportal.ancpi.ro . Pentru a descarca harta topografica, trebuie sa va inregistrati pe portal si sa selectati zona de interes pe harta interactiva.  • IGM: IGM este institutia militara care asigura productia si distributia hartilor topografice pentru nevoile apararii nationale. IGM detine harti topografice la scara 1:50.000, 1:100.000 si 1:200.000, care sunt realizate prin metode clasice de fotogrametrie aeriana si terestra. IGM ofera acces gratuit la harta topografica la scara 1:100.000 prin portalul igm.ro. Pentru a descarca harta topografica, trebuie sa selectati zona de interes pe harta interactiva si sa introduceti codul captcha.  • INS: INS este institutia publica centrala care coordoneaza activitatea de statistica oficiala in Romania. INS detine harti administrative la scara 1:100.000, 1:500.000 si 1:1.000.000, care contin informatii despre unitatile administrativ-teritoriale ale Romaniei (comune, orase, municipii, judete). INS ofera acces gratuit la harta administrativa la scara 1:100.000 prin portalul insse.ro. Pentru a descarca harta administrativa, trebuie sa accesati sectiunea "Harti" si sa selectati formatul dorit (PDF sau SHP).  • INCDT: INCDT este institutia publica de cercetare-dezvoltare care coordoneaza activitatea de turism in Romania. INCDT detine harti turistice la scara 1:50.000 si 1:100.000, care contin informatii despre obiectivele turistice ale Romaniei (monumente istorice, naturale si culturale, zone protejate, trasee montane etc.). INCDT ofera acces gratuit la harta turistica la scara 1:100.000 prin portalul incdt.ro. Pentru a descarca harta turistica, trebuie sa accesati sectiunea "Harti turistice" si sa selectati zona de interes pe harta interactiva.  • IGG: IGG este institutia publica de cercetare-dezvoltare care coordoneaza activitatea de geologie si geofizica in Romania. IGG detine harti geologice la scara 1:50.000, 1:200.000 si 1:500.000, care contin informatii despre structura si compozitia scoartei terestre a Romaniei (roci, minerale, zacaminte, cutremure etc.). IGG ofera acces gratuit la harta geologica la scara 1:200.000 prin portalul igg.ro. Pentru a descarca harta geologica, trebuie sa accesati sectiunea "Harti geologice" si sa selectati zona de interes pe harta interactiva.
Speram ca acest articol va va fi de folos in cautarea hartilor topografice ale Romaniei. Va invitam sa explorati frumusetea si diversitatea tarii noastre prin intermediul acestor harti.
About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page